Budiž světlo 2023

Čas mrholení, brzkého stmívání a pochmurných dnů je definitivně tady! Špatné počasí nebo tma ale ještě neznamená konec ježdění na kole. V takovém případě je naprostou nezbytností světlo. Nevíte jaké? Zkuste náš výběr světel, blikaček a odrazek.

Kategorie „světlo na kolo" skýtá téměř nekonečnou řadu variací. Nemáme proto ambici vám je představit všechna. Náš průvodce přesto představuje průřez různými kategoriemi podle světelného výkonu a způsobu použití. Všechna světla jsou pro vás k dispozici v našem karlínském obchodě i zde on-line.

Velmi výkonná světla
Vysoký světelný výkon, odolnost proti vlivům počasí, baterie s velkou výdrží a nějaká ta technologická vychytávka navíc. Tak by se dala definovat tato kategorie světel.

Z našeho výběru do této kategorie zařazujeme světla Beryl Laser a Beryl Laser Core. Obě světla kombinují výkonné bílé světlo s laserem ve tvaru cyklistického kola, který vyzařuje paprsek do mrtvých úhlů, křižovatek nebo prostorů, kde by cyklista mohl být špatně zpozorován. Tato unikátní funkce se osvědčila i na nepozorné chodce.

Ve výběru rozhodně nesmí chybět další světla britské značky Beryl Burner. Přední a zadní světlo na kolo je dostupné také jako sada. Díky 24 LED budete vidět i za jasného dne, na výběr je ze šesti módů svícení. Jistě oceníte také funkci „dojezdu domů”, kdy při poklesu nabití baterie pod 15% bude světlo stále ještě svítit 5 hodin na snížený výkon.

Výkonná světla
Pohybujete se v městském prostoru a spokojíte se s světlem o slabším výkonu, ale přesto chcete mít jistotu, že po setmění uvidíte na cestu? I pro vás máme světla na kolo odolná vodě, dobrou baterií a kvalitním designem.

Kalifornskou značku Thousand od nás znáte díky jejím přilbám. V oblibě jsou ale také světla Traveler a nově i zadní světla na přilbu.

Blikačky a univerzální světla nejen na kolo
V naší nabídce si vyberete i vy, kdo se spokojíte se světly, která disponují slabším světelným výkonem, ale stále obstojí v každém počasí a jejich design je na špičkové úrovni. Taková světla splní požadavek „chci být dobře vidět", jsou lehká, skladná a jejich použití není limitováno pouze na kolo.

Opravdu univerzálním pomocníkem v temnotách nejen pro cyklisty je blikačka Beryl Pixel 2v1. Světlo na kolo, běh či pro chodce můžete použít jako bílé přední nebo i červené zadní, a to v módu svícení i blikání.

Podobně univerzální jsou světla Knog Plus. Bílé a červené světlo/blikačku využijete nejen na kolo, dá se totiž připnout tam, kde je zrovna potřeba. Na kočárek, psí obojek, za tričko, na přilbu nebo popruh batohu.

Tímto skromným výčtem naše nabídka světel nekončí. Kompletní sortiment světel na kolo naleznete zde. Všechna naše světla jsou USB dobíjecí, máme je skladem u nás v Karlíně, kde si je můžete vyzkoušet a my vám rádi poradíme při jejich výběru. V případě objednávky on-line máte dopravu kurýrní službou až k vám domů zdarma.