Hövding - Airbag pro cyklisty

Seznamte se s revolučním vynálezem v ochraně před úrazem hlavy – představujeme Hövding Airbag pro cyklisty.

Hövding vznikl v roce 2005 ve Švédsku jako projekt studentek průmyslového designu na univerzitě v Lundu Anny Haupt a Teresy Alstin.
Hlavním motivem bylo vytvořit nový typ cyklistické helmy, kterou lidé budou nosit rádi, bez ohledu na to, zda jim to přikazuje nějaký předpis (v roce 2005 ve Švedsku vešel v platnost zákon, ukládající povinnost nosit helmu dětem do 15ti let a rozpoutal debatu nad touto povinností i pro dospělé). Výsledkem projektu byl koncept airbagové helmy, který zvítězil v mnoha inovatorských soutěžích a vedl k uvedení Hövdingu do výroby.

Jak to funguje

Hövding - první airbag pro cyklisty na světě a je výsledkem intenzivního výzkumu. Díky pokročilým sensorům je toto zařízení schopno předvídat pohyb cyklisty a reagovat v případě nehody. Jedinečný vak se nafoukne, zafixuje váš krk a utlumí energii nárazu tak, jako žádná helma na světě.

Po zanutí zaznamenává Hövding 200krát za sekundu cyklistův pohyb. V případě nehody je tento abnormální pohyb vyhodnocen jako pád a airbag se nafoukne. Řídící systém dokáže vyhodnotit intenzitu pádu a nenafoukne se u každého „zaškobrtnutí“.

Hövding se ovládá pomocí jednoduchého knoflíku na zipu límce. O aktivaci a deaktivaci airbagu vás informuje zřetelný zvuk.

Zařízení je nápájeno interním akumulátorem. O stavu baterie vás informuje LED panýlek. Baterii lze snadno dobít pomocí USB kabelu.

Límec airbagu je vyroben z prodišné voděodolné tkaniny, která poskytuje maximálně možnou ochranu pro věstavěný vak.

Mimo standardní černý potah límce jsou dostupné i další elegantní vzory. Kompletní informace o dostupných potazích a samotném airbagu naleznete v našem eshopu.