Příběh značky II. - NOVESTA

Ikonické plátěné tenisky Novesta, znáte? A že kořeny této slovenské značky vedou až k nám do Zlína, do slavné obuvnické rodiny Baťa, jste věděli? V našem dalším ohlédnutím za značkou nabízenou také u nás v obchodě se dozvíte zajímavosti jak z historie, tak z unikátního zpracování přírodních materiálů při výrobě bot Novesta.

Historie
Výrobní závody Novesty sahají až do třicátých let minulého století v tehdejším Československu. Tehdy zemřel při letecké havárii “král obuvi” a zakladatel slavného impéria Tomáš Baťa a vedení rodinné firmy od roku 1932 převzal jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa. Ten se postaral o další rozkvět firmy a těsně před válkou otevřel svou novou továrnu v malém městečku uprostřed Slovenska - v Partizánskem.

Ekologická obuv
Časem se Novesta stala nejnovější evropskou značkou, vyráběnou výhradně v Evropě. Jedinečné tenisky a jejich nápaditý a nadčasový design se staly oblíbenými po celém světě. Nejde ale jen o kvalitní design ve smyslu módního postoje a trendů. Dlouhodobým posláním firmy je vyrábět ekologickou obuv v souladu s nejvyššími environmentálními standardy.

Vulkanizace
Právě z toho důvodu Novesta používá jen certifikované materiály, jako jsou přírodní kaučuk, 100% bavlna a len. Tyto materiály tak umožňují vyrábět vysoce kvalitní, nezávadnou a ekologickou obuv. Při výrobě je pryžová podešev tlačena pomocí vysokotlakého stroje a vylisována na tělo boty, následně je pak obuv dodělávána precizní ruční prací. Tento etnický a ekologický proces zanechává stopu, gumovou čáru kolem boty, což je ochranná známka Novesty, zaručující kvalitu a pravost obuvi.

Star Master
Značka má v nabídce už několik modelů bot, z nichž je nejpopulárnější STAR MASTER. Ten původně vznikl z vojenské obuvi, která se na Slovensku vyráběla půl století, a kombinuje pohodlí s drsným odhodláním. Snadno identifikovatelná silueta a gumová podešva se znaky vulkanizace tak vytváří design, který je rozpoznatelný kdekoliv na světě. Každý pár je vyroben ruční prací z nejkvalitnějšího přírodního kaučuku a textilií, v teniskách vám tak bude dobře v létě i nepřízni počasí. Kaučukem zpevněnou špičku boty oceníte také na kole. V naší nabídce tak najdete právě model STAR MASTER, a to ve třech barvách.


Novinka
Na podzim pro vás chystáme novinku od Novesty a tolik nás nadchla, že se o ní podělíme už teď. Značka představila nový model RUBBER SNEAKER, kotníkové tenisky, kde je po stranách zvýšená pogumovaná část až ke kotníkům. Věříme, že v podzimních plískanicích to bude skvělý parťák jak do terénu, tak i na kolo. Co na ně říkáte?